Kategorie:
-
Druh jídla:
Těstoviny
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
MAC AND CHEESE
Suroviny
- 4 lžíce másla
- 100 gramů parmezánu
- špetka Muškatový ořech mletý Avokádo
- 250 gramů mascarpone
- Alpská sůl s jódem
- 200 gramů goudy
- Pepř černý hrubě mletý
- 450 gramů těstovin (široké nudle nebo fusilli)
Způsob přípravy
Troubu si předehřejte na 200 °C. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, v osolené vodě. Až jou těstoviny uvařené, sceďte je, ale stranou si nechejte jeden hrnek vody, ve které se těstoviny vařily.
Těstoviny nasypejte zpět do hrnce a přidejte máslo a hrubě mletý pepř. Přidejte mascarpone a větší část nastrouhaného sýra. Trochu si nechejte na posypání. Ochuťte špetkou muškátového oříšku a můžeme ještě dochutit solí, je-li to potřeba. Promíchejte a dejte na mírnou teplotu na plotýnku. Přidejte vodu z těstovin a míchejte, dokud se sýr nerozpustí.Směs přesypejte do zapékací mísy, posypejte strouhaným sýrem a dejte na 15 minut zapéct do předehřáté trouby. Po deseti minutách můžete ještě přidat teplotu a nechat zezlátnout sýrový povrch.