MAC AND CHEESE

Kategorie:

Druh jídla: Těstoviny
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • 4 lžíce másla
  • 100 gramů parmezánu
  • špetka Muškatový ořech mletý Avokádo
  • 250 gramů mascarpone
  • Alpská sůl s jódem
  • 200 gramů goudy
  • Pepř černý hrubě mletý
  • 450 gramů těstovin (široké nudle nebo fusilli)

Způsob přípravy

Troubu si předehřejte na 200 °C. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, v osolené vodě. Až jou těstoviny uvařené, sceďte je, ale stranou si nechejte jeden hrnek vody, ve které se těstoviny vařily.

 

Těstoviny nasypejte zpět do hrnce a přidejte máslo a hrubě mletý pepř. Přidejte mascarpone a větší část nastrouhaného sýra. Trochu si nechejte na posypání. Ochuťte špetkou muškátového oříšku a můžeme ještě dochutit solí, je-li to potřeba. Promíchejte a dejte na mírnou teplotu na plotýnku. Přidejte vodu z těstovin a míchejte, dokud se sýr nerozpustí.Směs přesypejte do zapékací mísy, posypejte strouhaným sýrem a dejte na 15 minut zapéct do předehřáté trouby. Po deseti minutách můžete ještě přidat teplotu a nechat zezlátnout sýrový povrch.