Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
CHILLI CON CARNE
Suroviny
- 1 lžička Chilli mleté Avokádo
- 1 lžička Paprika sladká mletá Avokádo
- 1 cibule
- olej
- 500 gramů mletého hovězího masa
- 1 plechovka červených fazolí
- sůl a pepř
- 1-2 stroužky česneku
- 1 menší červená paprika
- 100 gramů kukuřice
- 500 gramů pasírovaných rajčat
- 2-3 lžičky třtinového cukru
- 2 čtverečky hořké čokolády
Způsob přípravy
Oloupanou cibuli nakrájejte na drobné kostičky. V hluboké pánvi rozehřejte olej, na který dejte osmahnout cibuli. Přidejte jemně nasekaný česnek, sladkou papriku a chilli. Nechejte pět minut opéct, aby se všechny chutě promísily. Dále přidejte na kostičky nakrájenou červenou papriku, kukuřici a po chvíli i mleté maso. Jakmile je maso osmahnuté, přidejte rajčatovou šťávu, promíchejte a dle potřeby přidejte trochu vody či masového vývaru. Dochuťte solí, pepřem a dle potřeby i cukrem. Směs přiveďte k varu, poté stáhněte teplotu, přiklopte pokličkou a nechejte asi 20 minut probublávat. Občas je potřeba směs promíchat a zkontrolovat, zda se omáčka příliš neodpařila a nezačíná se připalovat ke dnu. Pokud ano, přidejte trochu vody.
Teď je ten správný čas na fazole. Ideální jsou fazole z plechovky, ze kterých slijete vodu. Pokrm opět promíchejte a ještě chvíli povařte. Chilli con carne musí být krásně husté a přitom šťavnaté.
Na samotný závěr přidejte hořkou čokoládu. Ideální přílohou je jasmínová rýže nebo tortilly.