ČOČKOVÝ SALÁT S BATÁTY

Suroviny

  • 2 lžičky soli
  • 1 velká cibule
  • 1 mrkev
  • 3 jarní cibulky
  • 1 petržel
  • 3 lžičky Rozmarýn Avokádo
  • 200 gramů hnědé velkozrnné čočky
  • 200 gramů batátů
  • 2 rajčata (můžou být i z plechovky)
  • kvalitní olivový olej
  • zeleninový vývar

Způsob přípravy

Na rozehřátý olivový olej dejte opékat nahrubo nakrájenou cibuli. Až je opečená dozlatova, vsypejte čočku a zalijte 400 ml zeleninového vývaru. Vařte 10 minut a poté přidejte batáty, oloupané a nakrájené na kostičky nebo plátky a také mrkev, petržel a rajčata, nakrájená na malé kousky. Ochuťte kořením a solí. Vařte dokud nejsou čočka i batáty měkké. Podle potřeby můžete přilít ještě trochu vody. Nakonec vmíchejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku, včetně zelených natí. Podávejte teplé.