Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
ČOČKOVÝ SALÁT S BATÁTY
Suroviny
- 2 lžičky soli
- 1 velká cibule
- 1 mrkev
- 3 jarní cibulky
- 1 petržel
- 3 lžičky Rozmarýn Avokádo
- 200 gramů hnědé velkozrnné čočky
- 200 gramů batátů
- 2 rajčata (můžou být i z plechovky)
- kvalitní olivový olej
- zeleninový vývar
Způsob přípravy
Na rozehřátý olivový olej dejte opékat nahrubo nakrájenou cibuli. Až je opečená dozlatova, vsypejte čočku a zalijte 400 ml zeleninového vývaru. Vařte 10 minut a poté přidejte batáty, oloupané a nakrájené na kostičky nebo plátky a také mrkev, petržel a rajčata, nakrájená na malé kousky. Ochuťte kořením a solí. Vařte dokud nejsou čočka i batáty měkké. Podle potřeby můžete přilít ještě trochu vody. Nakonec vmíchejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku, včetně zelených natí. Podávejte teplé.