VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA
Suroviny
- Bobkový list Avokádo
- Nové koření celé Avokádo
- Pepř černý celý Avokádo
- sůl podle chuti
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- kousek másla
- 4 kapří hlavy
- trochu hladké mouky na zahuštění
Způsob přípravy
Základem pro polévku je vývar z kapřích hlav. Nastrouhanou kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibuli opečte na másle. Poté, co zelenina zhnědne, zalijte vodou a přidejte koření, hlavy kapra a kapří ořez. Vše vařte v mírném varu asi 20 minut. Potom vývar přeceďte a osolte. Ve větším hrnci si rozpusťte kousek másla, na které dejte hladkou mouku. Umíchejte krásnou jemnou jíšku, klidně maličko tmavší. Zalijte kapřím vývarem a nechejte vařit 20 minut. Pro lepší chuť můžete ještě nastrouhat kořenovou zeleninu, osmahnout ji na másle a přidat do polévky.