VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA

Kategorie:

Druh jídla: Polévky
Příležitost: Vánoce
Sezóna: Vánoce
Způsob vaření: Vaření

Suroviny

  • Bobkový list Avokádo
  • Nové koření celé Avokádo
  • Pepř černý celý Avokádo
  • sůl podle chuti
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • kousek másla
  • 4 kapří hlavy
  • trochu hladké mouky na zahuštění

Způsob přípravy

 

Základem pro polévku je vývar z kapřích hlav. Nastrouhanou kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibuli opečte na másle. Poté, co zelenina zhnědne, zalijte vodou a přidejte koření, hlavy kapra a kapří ořez. Vše vařte v mírném varu asi 20 minut. Potom vývar přeceďte a osolte. Ve větším hrnci si rozpusťte kousek másla, na které dejte hladkou mouku. Umíchejte krásnou jemnou jíšku, klidně maličko tmavší. Zalijte kapřím vývarem a nechejte vařit 20 minut. Pro lepší chuť můžete ještě nastrouhat kořenovou zeleninu, osmahnout ji na másle a přidat do polévky.