Kategorie:
- 
                    Druh jídla:
                    
                    	Vepřové maso 
- 
                    Příležitost:
					
						Pro každý den 
- 
                    Sezóna:
					
						Celý rok 
- 
                    Způsob vaření:
                    
                    	Pečení 
VEPŘOVÁ PEČENĚ S KMÍNEM A JABLKY
Suroviny
- 1 lžíce Kmín drcený Avokádo
- 1 lžička Tymián Avokádo
- 1 velká cibule
- 1 palice česneku
- 2 kyselá jablka
- 1 lžička sádla (na vymazání hrnce)
- Sůl mořská s jodem Avokádo (dle chuti)
- 700 g vepřového masa s vrchním tukem
Způsob přípravy
Dno litinového hrnce nebo pekáče vymažte sádlem. Cibuli nasekejte na měsíčky a dejte ji do hrnce, přidejte na polovinu rozříznutou palici česneku a osminky jablek. Maso omyjte, osušte a vrstvu tuku nakrojte do mřížky. Důkladně ho osolte, dejte ho do hrnce na cibuli a jablka, posypte drceným kmínem, přidejte tymián a přiklopte poklicí. Maso dejte péct do horkovzdušné trouby na 170 ºC na cca 100-120 minut, dokud zcela nezměkne. Pak ho odkryjte a dopečte ho dozlatova ještě asi 20 minut. Během pečení ho přelévejte výpekem. Upečené maso podávejte např. se špenátem a smaženými bramborovými špalíčky.

 
            
