VEPŘOVÁ PEČENĚ S KMÍNEM A JABLKY

Kategorie:

Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • 1 lžíce Kmín drcený Avokádo
  • 1 lžička Tymián Avokádo
  • 1 velká cibule
  • 1 palice česneku
  • 2 kyselá jablka
  • 1 lžička sádla (na vymazání hrnce)
  • Sůl mořská s jodem Avokádo (dle chuti)
  • 700 g vepřového masa s vrchním tukem

Způsob přípravy

Dno litinového hrnce nebo pekáče vymažte sádlem. Cibuli nasekejte na měsíčky a dejte ji do hrnce, přidejte na polovinu rozříznutou palici česneku a osminky jablek. Maso omyjte, osušte a vrstvu tuku nakrojte do mřížky. Důkladně ho osolte, dejte ho do hrnce na cibuli a jablka, posypte drceným kmínem, přidejte tymián a přiklopte poklicí. Maso dejte péct do horkovzdušné trouby na 170 ºC na cca 100-120 minut, dokud zcela nezměkne. Pak ho odkryjte a dopečte ho dozlatova ještě asi 20 minut. Během pečení ho přelévejte výpekem. Upečené maso podávejte např. se špenátem a smaženými bramborovými špalíčky.