VEPŘOVÁ PEČENĚ S KMÍNEM A JABLKY
			
		 
		
		
			
				
					
                        						
                            Suroviny
							
                                                                    - 
                                        1 lžíce Kmín drcený Avokádo                                    
- 
                                        1 lžička Tymián Avokádo                                    
- 
                                        1  velká cibule                                    
- 
                                        1  palice česneku                                    
- 
                                        2  kyselá jablka                                    
- 
                                        1 lžička sádla (na vymazání hrnce)                                    
- 
                                          Sůl mořská s jodem Avokádo (dle chuti)                                    
- 
                                        700  g vepřového masa s vrchním tukem                                    
 
						
                            						
					 
					
				 
			 
			
                Způsob přípravy
				
                    Dno litinového hrnce nebo pekáče vymažte sádlem. Cibuli nasekejte na měsíčky a dejte ji do hrnce, přidejte na polovinu rozříznutou palici česneku a osminky jablek. Maso omyjte, osušte a vrstvu tuku nakrojte do mřížky. Důkladně ho osolte, dejte ho do hrnce na cibuli a jablka, posypte drceným kmínem, přidejte tymián a přiklopte poklicí. Maso dejte péct do horkovzdušné trouby na 170 ºC na cca 100-120 minut, dokud zcela nezměkne. Pak ho odkryjte a dopečte ho dozlatova ještě asi 20 minut. Během pečení ho přelévejte výpekem. Upečené maso podávejte např. se špenátem a smaženými bramborovými špalíčky.