Kategorie:
-
Druh jídla:
Vepřové maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Dušení
KRKOVICE S HOŘČIČNOU OMÁČKOU
Suroviny
- 1 cibule
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 4 plátky vepřové krkovičky
- Krkovička Avokádo
na omáčku
- 3 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce Hořčice Česká Avokádo
- 200 ml smetany ke šlehání
na bramboráčky
- Majoránka Avokádo
- 2 vejce
- 3 stroužky česneku
- 700 gramů brambor
- 4 lžíce hladké mouky
- sůl a pepř
Způsob přípravy
Krkovici okořeňte směsí Krkovice a nechejte pár hodin, ale ideálně přes noc, odležet. Ve velké pánvi rozehřejte oleje a dejte na něj opékat nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte plátky krkovice a opečte z obou stran. Zalijte asi 2 dcl vody a pod poklicí duste. Po půl hodině přidejte hořčici a opět duste pod poklicí. Tentokrát doměkka. Poté zasypejte moukou, promíchejte a přidejte smetanu. Nechejte 15 minut bublat na střední teplotu, podle potřeby můžete přidat trochu vody. Brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo, ochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem, majoránkou a přidejte vejce. Zahustěte moukou. Smažte v rozpáleném sádle dokřupava. Vše podávejte společně.