KRKOVICE S HOŘČIČNOU OMÁČKOU

Kategorie:

Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Dušení

Suroviny

  • 1 cibule
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 4 plátky vepřové krkovičky
  • Krkovička Avokádo

na omáčku

  • 3 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce Hořčice Česká Avokádo
  • 200 ml smetany ke šlehání

na bramboráčky

  • Majoránka Avokádo
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • 700 gramů brambor
  • 4 lžíce hladké mouky
  • sůl a pepř

Způsob přípravy

Krkovici okořeňte směsí Krkovice a nechejte pár hodin, ale ideálně přes noc, odležet. Ve velké pánvi rozehřejte oleje a dejte na něj opékat nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte plátky krkovice a opečte z obou stran. Zalijte asi 2 dcl vody a pod poklicí duste. Po půl hodině přidejte hořčici a opět duste pod poklicí. Tentokrát doměkka. Poté zasypejte moukou, promíchejte a přidejte smetanu. Nechejte 15 minut bublat na střední teplotu, podle potřeby můžete přidat trochu vody. Brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo, ochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem, majoránkou a přidejte vejce. Zahustěte moukou. Smažte v rozpáleném sádle dokřupava. Vše podávejte společně.