KRKOVICE S HOŘČIČNOU OMÁČKOU
Suroviny
-
1 cibule
-
1 lžíce slunečnicového oleje
-
4 plátky vepřové krkovičky
-
Krkovička Avokádo
na omáčku
-
3 lžíce hladké mouky
-
4 lžíce Hořčice Česká Avokádo
-
200 ml smetany ke šlehání
na bramboráčky
-
Majoránka Avokádo
-
2 vejce
-
3 stroužky česneku
-
700 gramů brambor
-
4 lžíce hladké mouky
-
sůl a pepř
Způsob přípravy
Krkovici okořeňte směsí Krkovice a nechejte pár hodin, ale ideálně přes noc, odležet. Ve velké pánvi rozehřejte oleje a dejte na něj opékat nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte plátky krkovice a opečte z obou stran. Zalijte asi 2 dcl vody a pod poklicí duste. Po půl hodině přidejte hořčici a opět duste pod poklicí. Tentokrát doměkka. Poté zasypejte moukou, promíchejte a přidejte smetanu. Nechejte 15 minut bublat na střední teplotu, podle potřeby můžete přidat trochu vody. Brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo, ochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem, majoránkou a přidejte vejce. Zahustěte moukou. Smažte v rozpáleném sádle dokřupava. Vše podávejte společně.