KRKOVICE S HOŘČIČNOU OMÁČKOU
			
		 
		
		
			
				
					
                        						
                            Suroviny
							
                                                                    - 
                                        1  cibule                                    
 
                                                                    - 
                                        1 lžíce slunečnicového oleje                                    
 
                                                                    - 
                                        4 plátky vepřové krkovičky                                    
 
                                                                    - 
                                          Krkovička Avokádo                                    
 
                                							
						 
						
                                                            na omáčku
                                
                                                                            - 
                                            3 lžíce hladké mouky                                        
 
                                                                            - 
                                            4 lžíce Hořčice Česká Avokádo                                        
 
                                                                            - 
                                            200  ml smetany ke šlehání                                        
 
                                                                    
                                                            na bramboráčky
                                
                                                                            - 
                                              Majoránka Avokádo                                        
 
                                                                            - 
                                            2  vejce                                        
 
                                                                            - 
                                            3 stroužky česneku                                        
 
                                                                            - 
                                            700 gramů brambor                                        
 
                                                                            - 
                                            4 lžíce hladké mouky                                        
 
                                                                            - 
                                              sůl a pepř                                        
 
                                                                    
                            						 
					 
					
				 
			 
			
                Způsob přípravy
				
                    Krkovici okořeňte směsí Krkovice a nechejte pár hodin, ale ideálně přes noc, odležet. Ve velké pánvi rozehřejte oleje a dejte na něj opékat nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte plátky krkovice a opečte z obou stran. Zalijte asi 2 dcl vody a pod poklicí duste. Po půl hodině přidejte hořčici a opět duste pod poklicí. Tentokrát doměkka. Poté zasypejte moukou, promíchejte a přidejte smetanu. Nechejte 15 minut bublat na střední teplotu, podle potřeby můžete přidat trochu vody. Brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo, ochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem, majoránkou a přidejte vejce. Zahustěte moukou. Smažte v rozpáleném sádle dokřupava. Vše podávejte společně.