Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Podzim
-
Způsob vaření:
Pečení
Kachna se salátem
Suroviny
- kořenící směs Divočina Avokádo
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl podle chuti
- 1 kachna
- 4 červené cibule
- 3 jarní cibulky
- 1 květák
- ks bulvového celeru
- zelená petrželová nať
- kořenící směs Pepřové koření
- 6 mrkví
Způsob přípravy
Kachnu okořeňte celým sáčkem směsi koření Divočina. Nezapomeňte kořenit i zevnitř. Pečte v zakrytém pekáči na nižší teplotu, 150 °C doměkka. Až je kachna měkká, sundejte víko z pekáče a opečte křupavou kůžičku. Když se dopéká kůže, připravte si snadný, ale úžasný salát. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a dejte na něj opékat cibuli nakrájenou na měsíčky, mrkev na kolečka, plátky celeru a růžičky květáku. Ochuťte solí a pepřovým kořením. Opékejte deset minut, míchejte. Zelenina musí zůstat křupavá, ale teplotou musí lehce zkaramelizovat. Do zeleniny můžete ještě přilít výpek z kachny, který dodá zelenině skvělou chuť. Nakonec posypejte na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a najemno nasekanou petrželkou. Podávejte s pečenou kachnou.