Kategorie:
-
Druh jídla:
Polévky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Podzim
-
Způsob vaření:
Vaření
Krémová dýňová polévka
Suroviny
- 1 lžička Kari indické Avokádo
- 1 velká cibule
- olivový olej
- sůl a pepř
- 700 gramů Dýně hokkaido
- 1 plechovka kokosového mléka (cca 400 g)
- 400-500 ml vývaru
na ozdobení
- nasekaný popcorn
- lístky polníčku nebo koriandru
Způsob přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte na hrubo. Dejte opékat do hrnce na 2 lžíce olivového oleje. Přidejte na kusy nakrájené hokaido. Promíchejte, ochuťte kořením a zalijte vývarem. Vařte doměkka. Přidejte kokosové mléko a vařte dalších 10 minut. Poté tyčovým nebo stolním mixérem rozmixujte dohladka. Promíchejte, ochutnejte a ještě podle chuti dolaďte. Provařte 10 minut a podávejte.Na talíři polévku ozdobte nasekaným popcornem a lístky polníčku.