Krémová dýňová polévka

Kategorie:

Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Podzim
Způsob vaření: Vaření

Suroviny

  • 1 lžička Kari indické Avokádo
  • 1 velká cibule
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • 700 gramů Dýně hokkaido
  • 1 plechovka kokosového mléka (cca 400 g)
  • 400-500 ml vývaru

na ozdobení

  • nasekaný popcorn
  • lístky polníčku nebo koriandru

Způsob přípravy

Cibuli oloupejte a nakrájejte na hrubo. Dejte opékat do hrnce na 2 lžíce olivového oleje. Přidejte na kusy nakrájené hokaido. Promíchejte, ochuťte kořením a zalijte vývarem. Vařte doměkka. Přidejte kokosové mléko a vařte dalších 10 minut. Poté tyčovým nebo stolním mixérem rozmixujte dohladka. Promíchejte, ochutnejte a ještě podle chuti dolaďte. Provařte 10 minut a podávejte.Na talíři polévku ozdobte nasekaným popcornem a lístky polníčku.