Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Smažení
Kuřecí satay s arašídovým dipem
Suroviny
- 1 balení Marináda Orientální se zázvorem Avokádo
- 800 gramů kuřecího masa
- Chilli s mořskou solí
na omáčku
- 1 lžička Česnek sušený Avokádo
- 1 lžička rybí omáčky
- 2 lžíce kokosového nebo sezamového oleje
- 1 jarní cibulka i s natí, nasekaná nadrobno
- 150 gramů burákového másla
- 1 lžíce kokosového nebo třtinového cukru
- 250 ml kokosového mléka
- kousek citrónové šťávy
- trochu sojové omáčky
Způsob přípravy
Maso nakrájejte na proužky a dejte do misky. Vylijte na něj marinádu a pořádně v ní maso obalte. Nechejte přes noc odpočívat v lednici. Na druhý den si připravte dip. Najemno nasekanou cibuli a chilli papričku. Osmahněte. Přidejte kokosový olej a dochuťte sušeným česnekem. Přidejte nasekanou citronovou trávu a burákové máslo.Pořádně promíchejte. Přidejte sójovou a rybí omáčku, trochu kokosového cukru.Tuto směs vylijte do mixéru a rozmixujte dohladka. Pokud chcete v dipu kousky surovin, nemusíte mixovat. Rozřeďte kokosovým mlékem a opět promixujte. Dip podávejte teplý, ke grilovaným kuřecím špízům.