Kuřecí satay s arašídovým dipem

Kategorie:

Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Smažení

Suroviny

  • 1 balení Marináda Orientální se zázvorem Avokádo
  • 800 gramů kuřecího masa
  • Chilli s mořskou solí

na omáčku

  • 1 lžička Česnek sušený Avokádo
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 2 lžíce kokosového nebo sezamového oleje
  • 1 jarní cibulka i s natí, nasekaná nadrobno
  • 150 gramů burákového másla
  • 1 lžíce kokosového nebo třtinového cukru
  • 250 ml kokosového mléka
  • kousek citrónové šťávy
  • trochu sojové omáčky

Způsob přípravy

Maso nakrájejte na proužky a dejte do misky. Vylijte na něj marinádu a pořádně v ní maso obalte. Nechejte přes noc odpočívat v lednici. Na druhý den si připravte dip. Najemno nasekanou cibuli a chilli papričku. Osmahněte. Přidejte kokosový olej a dochuťte sušeným česnekem. Přidejte nasekanou citronovou trávu a burákové máslo.Pořádně promíchejte. Přidejte sójovou a rybí omáčku, trochu kokosového cukru.Tuto směs vylijte do mixéru a rozmixujte dohladka. Pokud chcete v dipu kousky surovin, nemusíte mixovat. Rozřeďte kokosovým mlékem a opět promixujte. Dip podávejte teplý, ke grilovaným kuřecím špízům.