Kuřecí satay s arašídovým dipem
Suroviny
-
1 balení Marináda Orientální se zázvorem Avokádo
-
800 gramů kuřecího masa
-
Chilli s mořskou solí
na omáčku
-
1 lžička Česnek sušený Avokádo
-
1 lžička rybí omáčky
-
2 lžíce kokosového nebo sezamového oleje
-
1 jarní cibulka i s natí, nasekaná nadrobno
-
150 gramů burákového másla
-
1 lžíce kokosového nebo třtinového cukru
-
250 ml kokosového mléka
-
kousek citrónové šťávy
-
trochu sojové omáčky
Způsob přípravy
Maso nakrájejte na proužky a dejte do misky. Vylijte na něj marinádu a pořádně v ní maso obalte. Nechejte přes noc odpočívat v lednici. Na druhý den si připravte dip. Najemno nasekanou cibuli a chilli papričku. Osmahněte. Přidejte kokosový olej a dochuťte sušeným česnekem. Přidejte nasekanou citronovou trávu a burákové máslo.Pořádně promíchejte. Přidejte sójovou a rybí omáčku, trochu kokosového cukru.Tuto směs vylijte do mixéru a rozmixujte dohladka. Pokud chcete v dipu kousky surovin, nemusíte mixovat. Rozřeďte kokosovým mlékem a opět promixujte. Dip podávejte teplý, ke grilovaným kuřecím špízům.