Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Ratatouille
Suroviny
- 1 lžička Tymián Avokádo
- 2 cibule
- 1 lžička soli
- 1 červená paprika
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky koření Sušená rajčata s česnekem a bazalkou
- 3 velká zralá rajčata
- 4 lžíce kvalitního olivového oleje
na dokončení
- 2 lilky
- 1 lžička soli
- 6 lžic kvalitního olivového oleje
- 2 cukety (velké jako lilky)
- 3 velká rajčata
- parmezán na posypání
Způsob přípravy
Na rozehřátém olivovém oleji opečte nahrubo nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidejte rajčata a papriky nakrájené na kousky, přibližně 3 cm velké. Opékejte na střední teplotu 10 minut. Tuto směs vylijte do připravené zapékací nádoby. Lilek, cukety i rajčata nakrájejte na plátky, zhruba stejně silné. Tvořte vždy malý komínek, střídejte všechny druhy zeleniny. A potom položte do zapékací nádoby, na rajčatovou omáčku. Pokapejte olivovým olejem, ochuťte solí a tymiánem. Dejte zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C, přibližně na 50 minut.