Ratatouille

Kategorie:

Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • 1 lžička Tymián Avokádo
  • 2 cibule
  • 1 lžička soli
  • 1 červená paprika
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky koření Sušená rajčata s česnekem a bazalkou
  • 3 velká zralá rajčata
  • 4 lžíce kvalitního olivového oleje

na dokončení

  • 2 lilky
  • 1 lžička soli
  • 6 lžic kvalitního olivového oleje
  • 2 cukety (velké jako lilky)
  • 3 velká rajčata
  • parmezán na posypání

Způsob přípravy

Na rozehřátém olivovém oleji opečte nahrubo nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidejte rajčata a papriky nakrájené na kousky, přibližně 3 cm velké. Opékejte na střední teplotu 10 minut. Tuto směs vylijte do připravené zapékací nádoby. Lilek, cukety i rajčata nakrájejte na plátky, zhruba stejně silné. Tvořte vždy malý komínek, střídejte všechny druhy zeleniny. A potom položte do zapékací nádoby, na rajčatovou omáčku. Pokapejte olivovým olejem, ochuťte solí a tymiánem. Dejte zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C, přibližně na 50 minut.