Kategorie:
-
Druh jídla:
Ryby a mořské plody
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Špagety s mořskými plody
Suroviny
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 250 gramů cherry rajčat
- 2 šalotky
- olivový olej
- čerstvá bazalka
- koření Italská směs
- 400 gramů špaget
- 400 gramů mořských plodů
- 150 majonéza ml vína
Způsob přípravy
Dejte vařit špagety do osolené vody. Ve velké pánvičce rozehřejte olej a opečte na něm najemno nakrájenou šalotku. Opékejte 5 minut a vsypejte směs mořských plodů. Ochuťte Italskou směsí Avokádo, promíchejte. Ochutnejte, a podle chuti můžete ještě lehce dosolit.. Opékejte 5 minut a přidejte překrojená cherry rajčata. Zalijte vínem a nechejte ho hned zprudka odvařit. Opékejte dalších pět minut a mezitím sceďte špagety. Hrnek vody z vaření těstovin si nechejte stranou. Těstoviny přidejte do pánvičky a ještě společně prohřívejte dalších 5 minut. Můžete přidat vodu z těstovin, stačí trocha. Tak akorát, aby vznikla jemná krémová omáčka. Ihned podávejte, posypané čerstvou bazalkou. Můžete lehce zasypat nastrouhaným sýrem Gran Moravia, ale pamatujte si, že v Itálii sýr na mořské plody nepatří. U nás záleží na vaší chuti.