Špagety s mořskými plody

Kategorie:

Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny

  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 250 gramů cherry rajčat
  • 2 šalotky
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka
  • koření Italská směs
  • 400 gramů špaget
  • 400 gramů mořských plodů
  • 150 majonéza ml vína

Způsob přípravy

 

Dejte vařit špagety do osolené vody. Ve velké pánvičce rozehřejte olej a opečte na něm najemno nakrájenou šalotku. Opékejte 5 minut a vsypejte směs mořských plodů. Ochuťte Italskou směsí Avokádo, promíchejte. Ochutnejte, a podle chuti můžete ještě lehce dosolit.. Opékejte 5 minut a přidejte překrojená cherry rajčata. Zalijte vínem a nechejte ho hned zprudka odvařit. Opékejte dalších pět minut a mezitím sceďte špagety. Hrnek vody z vaření těstovin si nechejte stranou. Těstoviny přidejte do pánvičky a ještě společně prohřívejte dalších 5 minut. Můžete přidat vodu z těstovin, stačí trocha. Tak akorát, aby vznikla jemná krémová omáčka. Ihned podávejte, posypané čerstvou bazalkou. Můžete lehce zasypat nastrouhaným sýrem Gran Moravia, ale pamatujte si, že v Itálii sýr na mořské plody nepatří. U nás záleží na vaší chuti.