Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Polévky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Jemný hráškový krém
Suroviny
- Pepř černý mletý Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 1 malá cibule
- špetka Muškatový ořech mletý Avokádo
- Chilli s mořskou solí
- 500 gramů čerstvého nebo mraženého hrášku
- kousek másla
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 ml zakysané smetany
Způsob přípravy
V hrnci rozpusťte kousek másla, na kterém osmahnete cibuli, nakrájenou nadrobno. Jen lehce, ať stále zůstane bílá. Přidejte hrášek. Do hrnce vlijte vývar. Promíchejte, přidejte pepř a muškátový oříšek a nechejte deset minut vařit. Déle ne, aby krém zůstal krásně zelený. Přidejte do polévky smetanu. Ještě asi minutu povařte, aby se ohřála. Hotovou polévku rozmixujte do krémova. Poté přeceďte, aby byla opravdu hladká. Ozdobte a ochuťte chilli solí z mlýnku a dokřupava opečenou slaninou.