Jemný hráškový krém

Kategorie:

Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny

  • Pepř černý mletý Avokádo
  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 1 malá cibule
  • špetka Muškatový ořech mletý Avokádo
  • Chilli s mořskou solí
  • 500 gramů čerstvého nebo mraženého hrášku
  • kousek másla
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml zakysané smetany

Způsob přípravy

 

V hrnci rozpusťte kousek másla, na kterém osmahnete cibuli, nakrájenou nadrobno. Jen lehce, ať stále zůstane bílá. Přidejte hrášek. Do hrnce vlijte vývar. Promíchejte, přidejte pepř a muškátový oříšek a nechejte deset minut vařit. Déle ne, aby krém zůstal krásně zelený. Přidejte do polévky smetanu. Ještě asi minutu povařte, aby se ohřála. Hotovou polévku rozmixujte do krémova. Poté přeceďte, aby byla opravdu hladká. Ozdobte a ochuťte chilli solí z mlýnku a dokřupava opečenou slaninou.