Kategorie:
-
Druh jídla:
Sladká jídla
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
JAHODOVÁ BUBLANINA S HŘEBÍČKEM
Suroviny
- 10 kusů Hřebíček celý Avokádo
- 400 gramů čerstvých jahod
- špetka soli
- 3 vejce
- 200 gramů polohrubé mouky
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 150 gramů řepkového oleje
- 150 gramů cukru krupice
- 150 gramů špaldové hladké mouky
- 320 gramů podmáslí
- 30 gramů strouhaného kokosu
Způsob přípravy
Vejce vyšlehejte s cukrem. Přidejte obě mouky, prášek do pečiva, olej, podmáslí, rozdrcené hřebíčky, kokos a špetku soli. Umíchejte hladké těsto, které nalijte do pekáče, o velikosti zhruba 30 x 40 cm. Ten předtím vymažte olejem a vysypejte strouhaným kokosem. Do těsta naskládejte jahody. Dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte přibližně 40 minut, dozlatova.