JAHODOVÁ BUBLANINA S HŘEBÍČKEM
Suroviny
-
10 kusů Hřebíček celý Avokádo
-
400 gramů čerstvých jahod
-
špetka soli
-
3 vejce
-
200 gramů polohrubé mouky
-
1 kypřicí prášek do pečiva
-
150 gramů řepkového oleje
-
150 gramů cukru krupice
-
150 gramů špaldové hladké mouky
-
320 gramů podmáslí
-
30 gramů strouhaného kokosu
Způsob přípravy
Vejce vyšlehejte s cukrem. Přidejte obě mouky, prášek do pečiva, olej, podmáslí, rozdrcené hřebíčky, kokos a špetku soli. Umíchejte hladké těsto, které nalijte do pekáče, o velikosti zhruba 30 x 40 cm. Ten předtím vymažte olejem a vysypejte strouhaným kokosem. Do těsta naskládejte jahody. Dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte přibližně 40 minut, dozlatova.