Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Butter chicken
Marináda:
- Skořice mletá Avokádo
- 1 lžička Zázvor mletý Avokádo
- 3 stroužky česneku
- 150 gramů bílého jogurtu
dále budete potřebovat:
- 3 Hřebíček celý Avokádo
- Chilli mleté Avokádo
- lžičky Skořice mletá Avokádo
- 1 lžička Zázvor mletý Avokádo
- 3 stroužky česneku
- sůl podle chuti
- 2 cibule
- 80 gramů másla
- 200 kokosového mléka
- 1 lžička Kurkuma Avokádo
- 300 passaty
- kokosový olej
Způsob přípravy
Nejprve si nakrájejte maso na kousky, které naložíte do marinády. Ideálně přes noc, ale minimálně na 2 až 3 hodiny.
Druhý den si připravte velký hrnec a dejte na něj opékat najemno nakrájenou cibuli, asi deset minut. Přidejte česnek. Pokračujte dalších pět minut a vsypejte koření. Opékejte asi dvě minuty. Přidejte rajčatovou passatu a kokosové mléko. Ochuťte solí (zpočátku tak 1 lžička, později můžete přidat). Provařte společně pět minut a potom omáčku rozmixujte dohladka.
Přidejte maso i s marinádou a nechejte vařit na mírnou teplotu, dokud nebude maso měkké. Poté vmíchejte máslo a podávejte s chlebem naan nebo rýží. Kdo chce, může si do jídla vmíchat najemno nakrájené chilli a nasekaný čerstvý koriandr.