Butter chicken

Kategorie:

Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Marináda:

  • Skořice mletá Avokádo
  • 1 lžička Zázvor mletý Avokádo
  • 3 stroužky česneku
  • 150 gramů bílého jogurtu

dále budete potřebovat:

  • 3 Hřebíček celý Avokádo
  • Chilli mleté Avokádo
  • lžičky Skořice mletá Avokádo
  • 1 lžička Zázvor mletý Avokádo
  • 3 stroužky česneku
  • sůl podle chuti
  • 2 cibule
  • 80 gramů másla
  • 200 kokosového mléka
  • 1 lžička Kurkuma Avokádo
  • 300 passaty
  • kokosový olej

Způsob přípravy

 

Nejprve si nakrájejte maso na kousky, které naložíte do marinády. Ideálně přes noc, ale minimálně na 2 až 3 hodiny.
Druhý den si připravte velký hrnec a dejte na něj opékat najemno nakrájenou cibuli, asi deset minut. Přidejte česnek. Pokračujte dalších pět minut a vsypejte koření. Opékejte asi dvě minuty. Přidejte rajčatovou passatu a kokosové mléko. Ochuťte solí (zpočátku tak 1 lžička, později můžete přidat). Provařte společně pět minut a potom omáčku rozmixujte dohladka.
Přidejte maso i s marinádou a nechejte vařit na mírnou teplotu, dokud nebude maso měkké. Poté vmíchejte máslo a podávejte s chlebem naan nebo rýží. Kdo chce, může si do jídla vmíchat najemno nakrájené chilli a nasekaný čerstvý koriandr.