Kategorie:
-
Druh jídla:
Luštěniny
-
Příležitost:
Velikonoce
-
Sezóna:
Velikonoce
-
Způsob vaření:
Smažení
Pučálka
Pierwsza sekcja
- Pepř černý mletý Avokádo
- Bylinková sůl Avokádo
- hrách
- olej/ sádlo
Způsob přípravy
Hrách přebereme, propláchneme a dáme do široké nádoby. Zalijeme ho vlažnou vodou a uložíme na teplé místo, kde ho necháme přibližně dva dny klíčit. Po dvou dnech hrách scedíme a přilijeme vodu novou, tak aby byl hrách ponořený. Třetí den by měly vyrašit klíčky. Naklíčený hrách znovu scedíme necháme okapat a na malém množství oleje opražíme. Nakonec přidáme sůl a pepř a můžeme podávat. Podáváme buď samostatně například omaštěné škvarkovým máslem anebo jako přílohu k jiným pokrmům.