Pučálka

Kategorie:

Druh jídla: Luštěniny
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob vaření: Smažení

Pierwsza sekcja

  • Pepř černý mletý Avokádo
  • Bylinková sůl Avokádo
  • hrách
  • olej/ sádlo

Způsob přípravy

Hrách přebereme, propláchneme a dáme do široké nádoby. Zalijeme ho vlažnou vodou a  uložíme na teplé místo, kde ho necháme přibližně dva dny klíčit. Po dvou dnech hrách scedíme a přilijeme vodu novou, tak aby byl hrách ponořený. Třetí den by měly vyrašit klíčky. Naklíčený hrách znovu scedíme necháme okapat a na malém množství oleje opražíme. Nakonec přidáme sůl a pepř a můžeme podávat. Podáváme buď samostatně například omaštěné škvarkovým máslem anebo jako přílohu k jiným pokrmům.