Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Velikonoce
-
Sezóna:
Velikonoce
-
Způsob vaření:
Pečení
Kočičí tanec
Suroviny
- Chilli mleté Avokádo
- Pepř černý mletý Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 150 gramů cibule
- 400 gramů kysaného zelí
- 2 kusy vařených brambor ve slupce
- 80 gramů škvarkového sádla
- vejce/smetana
- špek/uzenina
Způsob přípravy
Nejdříve si uvaříme brambory ve slupce a necháme vychladnout. Na rozpáleném sádle dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme nakrájené brambory a ještě chvíli restujeme. Směs osolíme a opepříme. Jakmile máme hotovo, scedíme kysané zelí a do zapékací mísy vkládáme střídavě vrstvu zelí, brambor s cibulkou a na kostičky nakrájenou uzeninu nebo špek(množství záleží na vás). Každou vrstvu promastíme škvarkovým sádlem. Troubu předehřejeme na 200°C a zapečeme. Podle chuti můžete přidat například vejce, smetanu nebo feferonky.