Kočičí tanec

Kategorie:

Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • Chilli mleté Avokádo
  • Pepř černý mletý Avokádo
  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 150 gramů cibule
  • 400 gramů kysaného zelí
  • 2 kusy vařených brambor ve slupce
  • 80 gramů škvarkového sádla
  • vejce/smetana
  • špek/uzenina

Způsob přípravy

Nejdříve si uvaříme brambory ve slupce a necháme vychladnout. Na rozpáleném sádle dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme nakrájené brambory a ještě chvíli restujeme. Směs osolíme a opepříme. Jakmile máme hotovo, scedíme kysané zelí a do zapékací mísy vkládáme střídavě vrstvu zelí, brambor s cibulkou a na kostičky nakrájenou uzeninu nebo špek(množství záleží na vás). Každou vrstvu promastíme škvarkovým sádlem. Troubu předehřejeme na 200°C a zapečeme. Podle chuti můžete přidat například vejce, smetanu nebo feferonky.