Kategorie:
-
Druh jídla:
Sladká jídla
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Zabíjačka
-
Způsob vaření:
Smažení
Masopustní koblížky
Suroviny
- 1 lžička Citrónová kůra Avokádo
- 50 gramů másla
- 260 ml vlažného mléka
- 3 žloutky
- 500 gramů polohrubé mouky
- 3 lžíce rumu
- 42 gramů droždí
- 60 gramů cukru krupice
- 1 špetka Alpská sůl s jódem
Náplň
- marmeláda
Způsob přípravy
Na teplém místě necháme vzejít kvásek, do mísy přidáme mouku, máslo, mléko, žloutky, cukr, citrónovou kůru, špetku soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme ještě 1,5 hodiny vykynout na teplém místě.
Vykynuté těsto rozválíme na vále a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček naneseme lžičku marmelády. Kolečka spojíme k sobě a osmažíme z obou stran v rozpáleném oleji.
Vychladlé koblížky bohatě pocukrujeme.