Masopustní koblížky

Kategorie:

Druh jídla: Sladká jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Zabíjačka
Způsob vaření: Smažení

Suroviny

  • 1 lžička Citrónová kůra Avokádo
  • 50 gramů másla
  • 260 ml vlažného mléka
  • 3 žloutky
  • 500 gramů polohrubé mouky
  • 3 lžíce rumu
  • 42 gramů droždí
  • 60 gramů cukru krupice
  • 1 špetka Alpská sůl s jódem

Náplň

  • marmeláda

Způsob přípravy

Na teplém místě necháme vzejít kvásek, do mísy přidáme mouku, máslo, mléko, žloutky, cukr, citrónovou kůru, špetku soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme ještě 1,5 hodiny vykynout na teplém místě.

Vykynuté těsto rozválíme na vále a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček naneseme lžičku marmelády. Kolečka spojíme k sobě a osmažíme z obou stran v rozpáleném oleji.

Vychladlé koblížky bohatě pocukrujeme.