Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Vánoce
-
Způsob vaření:
Pečení
Kachna plněná drůbežími játry a slaninou
Suroviny pro 4 osoby:
- kořenící směs Kuře pečené Avokádo
- 1 lžíce Mletá masa Avokádo
- 2 vejce
- 1 kachna
- 2 housky namočené do mléka
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 5 plátků slaniny nakrájených na kostičky
- 100 g očištěných drůbežích jater, namočených do mléka
- 1 svazek petrželky
- 200 g krůtích paliček
Způsob přípravy
Kachnu omyjeme, očistíme, bohatě posypeme přípravkem Kuře pečené a necháme odležet v chladničce.
Maso z krůtích paliček umeleme spolu s vymačkanými houskami.
Na rozehřáté pánvi necháme zesklovatět cibuli a slaninu a necháme odležet na chladném místě. Drůbeží játra spaříme vařící vodou, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Cibuli, slaninu, játra, nasekanou petržel, vejce a přípravek Mletá masa přidáme k mletému masu.Takto připravenou nádivkou naplníme kachnu, uložíme na pekáč, zalijeme vodou, zakryjeme alobalem a pečeme při 160 °C asi 2 hodiny. Můžeme rovněž použit rukáv na pečení. Poslední půl hodiny odstraníme alobal a pečeme kachnu dozlatova. Rozdělíme na menší porce a podáváme ihned po vyjmutí z trouby.
Ke kachně se perfektně hodí ovocná omáčka.