Kachna plněná drůbežími játry a slaninou
Suroviny pro 4 osoby:
-
kořenící směs Kuře pečené Avokádo
-
1 lžíce Mletá masa Avokádo
-
2 vejce
-
1 kachna
-
2 housky namočené do mléka
-
1 cibule nakrájená na kostičky
-
5 plátků slaniny nakrájených na kostičky
-
100 g očištěných drůbežích jater, namočených do mléka
-
1 svazek petrželky
-
200 g krůtích paliček
Způsob přípravy
Kachnu omyjeme, očistíme, bohatě posypeme přípravkem Kuře pečené a necháme odležet v chladničce.
Maso z krůtích paliček umeleme spolu s vymačkanými houskami.
Na rozehřáté pánvi necháme zesklovatět cibuli a slaninu a necháme odležet na chladném místě. Drůbeží játra spaříme vařící vodou, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Cibuli, slaninu, játra, nasekanou petržel, vejce a přípravek Mletá masa přidáme k mletému masu.Takto připravenou nádivkou naplníme kachnu, uložíme na pekáč, zalijeme vodou, zakryjeme alobalem a pečeme při 160 °C asi 2 hodiny. Můžeme rovněž použit rukáv na pečení. Poslední půl hodiny odstraníme alobal a pečeme kachnu dozlatova. Rozdělíme na menší porce a podáváme ihned po vyjmutí z trouby.
Ke kachně se perfektně hodí ovocná omáčka.