Grilované filé z halibuta v kapse s kapary a sušenými rajčaty

Suroviny pro 4 osoby:

Omáčka

Způsob přípravy

Omyté a očištěné filé z halibuta osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme na 4 stejné části, natřeme kořením na ryby a naskládáme na připravený alobal pokropený olivovým olejem. Sušená rajčata, celé stroužky česneku, pepř a bazalku smícháme s olivovým olejem a kapary nakrájenými na půlky. Takto připravenou omáčku dáme na každou porci halibuta a nahoru klademe plátky citrónu. Alobal zahneme tak, aby vznikly kapsy, které ukládáme na rozehřátý gril a pečeme asi 15 minut. 

Zatímco se halibut peče, připravíme si omáčku z medu, balsamico, limetkové šťávy a dochutíme česnekovou solí a pepřem.

Rukolu smícháme s cherry rajčaty a praženými piniovými oříšky a naložíme do připravených salátových talířů, kam pak ukládáme grilovaného halibuta s přílohou

Vše pokropíme omáčkou z medu a balsamico a podáváme.