Kategorie:
-
Druh jídla:
Ryby a mořské plody
-
Příležitost:
Párty
-
Sezóna:
Grilovačka
-
Způsob vaření:
Grilování
Grilované filé z halibuta v kapse s kapary a sušenými rajčaty
Suroviny pro 4 osoby:
- Bazalka Avokádo
- Pepř černý mletý Avokádo
- směs Ryby Avokádo
- 50 ml olivového oleje
- 800 g vykostěného filé z halibuta bez kůžičky
- 50 g velkých kaparů v nálevu
- 1 citrón
- 16 cherry rajčat
- 2 lžíce pražených piniových oříšků
- 1 svazek rukoly
- 100 g sušených rajčat v olivovém oleji
- 8 stroužků česneku
Omáčka
- Pepř černý mletý Avokádo
- Česneková sůl Avokádo
- 4 lžíce medu
- 2 lžíce balsamico
- šťáva z 1/2 limetky
Způsob přípravy
Omyté a očištěné filé z halibuta osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme na 4 stejné části, natřeme kořením na ryby a naskládáme na připravený alobal pokropený olivovým olejem. Sušená rajčata, celé stroužky česneku, pepř a bazalku smícháme s olivovým olejem a kapary nakrájenými na půlky. Takto připravenou omáčku dáme na každou porci halibuta a nahoru klademe plátky citrónu. Alobal zahneme tak, aby vznikly kapsy, které ukládáme na rozehřátý gril a pečeme asi 15 minut.
Zatímco se halibut peče, připravíme si omáčku z medu, balsamico, limetkové šťávy a dochutíme česnekovou solí a pepřem.
Rukolu smícháme s cherry rajčaty a praženými piniovými oříšky a naložíme do připravených salátových talířů, kam pak ukládáme grilovaného halibuta s přílohou.
Vše pokropíme omáčkou z medu a balsamico a podáváme.