Grilované filé z halibuta v kapse s kapary a sušenými rajčaty

Kategorie:

Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob vaření: Grilování

Suroviny pro 4 osoby:

  • Bazalka Avokádo
  • Pepř černý mletý Avokádo
  • směs Ryby Avokádo
  • 50 ml olivového oleje
  • 800 g vykostěného filé z halibuta bez kůžičky
  • 50 g velkých kaparů v nálevu
  • 1 citrón
  • 16 cherry rajčat
  • 2 lžíce pražených piniových oříšků
  • 1 svazek rukoly
  • 100 g sušených rajčat v olivovém oleji
  • 8 stroužků česneku

Omáčka

  • Pepř černý mletý Avokádo
  • Česneková sůl Avokádo
  • 4 lžíce medu
  • 2 lžíce balsamico
  • šťáva z 1/2 limetky

Způsob přípravy

Omyté a očištěné filé z halibuta osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme na 4 stejné části, natřeme kořením na ryby a naskládáme na připravený alobal pokropený olivovým olejem. Sušená rajčata, celé stroužky česneku, pepř a bazalku smícháme s olivovým olejem a kapary nakrájenými na půlky. Takto připravenou omáčku dáme na každou porci halibuta a nahoru klademe plátky citrónu. Alobal zahneme tak, aby vznikly kapsy, které ukládáme na rozehřátý gril a pečeme asi 15 minut. 

Zatímco se halibut peče, připravíme si omáčku z medu, balsamico, limetkové šťávy a dochutíme česnekovou solí a pepřem.

Rukolu smícháme s cherry rajčaty a praženými piniovými oříšky a naložíme do připravených salátových talířů, kam pak ukládáme grilovaného halibuta s přílohou

Vše pokropíme omáčkou z medu a balsamico a podáváme.