Grilované filé z halibuta v kapse s kapary a sušenými rajčaty
Suroviny pro 4 osoby:
-
Bazalka Avokádo
-
Pepř černý mletý Avokádo
-
směs Ryby Avokádo
-
50 ml olivového oleje
-
800 g vykostěného filé z halibuta bez kůžičky
-
50 g velkých kaparů v nálevu
-
1 citrón
-
16 cherry rajčat
-
2 lžíce pražených piniových oříšků
-
1 svazek rukoly
-
100 g sušených rajčat v olivovém oleji
-
8 stroužků česneku
Omáčka
-
Pepř černý mletý Avokádo
-
Česneková sůl Avokádo
-
4 lžíce medu
-
2 lžíce balsamico
-
šťáva z 1/2 limetky
Způsob přípravy
Omyté a očištěné filé z halibuta osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme na 4 stejné části, natřeme kořením na ryby a naskládáme na připravený alobal pokropený olivovým olejem. Sušená rajčata, celé stroužky česneku, pepř a bazalku smícháme s olivovým olejem a kapary nakrájenými na půlky. Takto připravenou omáčku dáme na každou porci halibuta a nahoru klademe plátky citrónu. Alobal zahneme tak, aby vznikly kapsy, které ukládáme na rozehřátý gril a pečeme asi 15 minut.
Zatímco se halibut peče, připravíme si omáčku z medu, balsamico, limetkové šťávy a dochutíme česnekovou solí a pepřem.
Rukolu smícháme s cherry rajčaty a praženými piniovými oříšky a naložíme do připravených salátových talířů, kam pak ukládáme grilovaného halibuta s přílohou.
Vše pokropíme omáčkou z medu a balsamico a podáváme.