Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Smažení
Bramborové placky se škvarky
Suroviny
- 1 lžička Kmín celý Avokádo
- 2 vejce
- 3 stroužky česneku
- 600 gramů brambor
- 300 gramů hladké mouky
- Alpská sůl s jódem
- 150 gramů vepřových škvarků
- sádlo
Způsob přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Nastrouháme je na jemném struhadle, vložíme do misky a přidáme sůl, kmín, vejce, prolisovaný česnek, najemno pomleté škvarky a prosátou mouku. Vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pomoučněném vále na 0,5 - 1 cm silný plát. Pomocí kulatého vykrajovátka, nebo skleničky vykrájíme kolečka, která smažíme z obou stran v rozpáleném sádle.
Bramborové placky se škvarky jsou výborné jen tak, nebo jako příloha například ke guláši.