Bramborové placky se škvarky
Suroviny
-
1 lžička Kmín celý Avokádo
-
2 vejce
-
3 stroužky česneku
-
600 gramů brambor
-
300 gramů hladké mouky
-
Alpská sůl s jódem
-
150 gramů vepřových škvarků
-
sádlo
Způsob přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Nastrouháme je na jemném struhadle, vložíme do misky a přidáme sůl, kmín, vejce, prolisovaný česnek, najemno pomleté škvarky a prosátou mouku. Vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pomoučněném vále na 0,5 - 1 cm silný plát. Pomocí kulatého vykrajovátka, nebo skleničky vykrájíme kolečka, která smažíme z obou stran v rozpáleném sádle.
Bramborové placky se škvarky jsou výborné jen tak, nebo jako příloha například ke guláši.