Kategorie:
-
Druh jídla:
Vepřové maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Pečené koleno na pivě
Suroviny
- Bobkový list Avokádo
- Nové koření celé Avokádo
- sůl podle chuti
- 2 cibule
- 8 stroužků česneku
- 2 vepřová kolena
- 400 ml piva
Způsob přípravy
Koleno nařízneme u kosti, lehce opepříme a potřeme pastou z utřeného česneku se solí (zvenku i ve vzniklém otvoru) a necháme přes noc marinovat.
Druhý den přidáme nové koření, bobkový list, nahrubo nakrájenou cibuli, pár stroužků česneku a podlejeme pivem. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pozvolna jej upečeme doměkka. V průběhu pečení maso několikrát otočíme a přelijeme výpekem.
Podáváme s čerstvým, křupavým chlebem, křenem, hořčicí a cornichonkami.