Pečené koleno na pivě

Kategorie:

Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny

  • Bobkový list Avokádo
  • Nové koření celé Avokádo
  • sůl podle chuti
  • 2 cibule
  • 8 stroužků česneku
  • 2 vepřová kolena
  • 400 ml piva

Způsob přípravy

Koleno nařízneme u kosti, lehce opepříme a potřeme pastou z utřeného česneku se solí (zvenku i ve vzniklém otvoru) a necháme přes noc marinovat.

Druhý den přidáme nové koření, bobkový list, nahrubo nakrájenou cibuli, pár stroužků česneku a podlejeme pivem. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pozvolna jej upečeme doměkka. V průběhu pečení maso několikrát otočíme a přelijeme výpekem.

Podáváme s čerstvým, křupavým chlebem, křenem, hořčicí a cornichonkami.