Kategorie:
-
Druh jídla:
Těstoviny
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Houbařská sezóna
-
Způsob vaření:
Vaření
Tagliatelle s liškami
Suroviny
- 1 lžička Tymián Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 1 lžíce olivového oleje
- 100 ml bílého vína
- 1 cibule
- 200 g lišek
- 2 stroužky česneku
- Pepř barevný Mlýnek Avokádo
- 200 ml sladké smetany 30%
- 1 hrst špenátu
- citrónová kůra
- parmezán
Způsob přípravy
Na rozpáleném oleji krátce orestujeme na jemno nakrájenou cibulku a česnek, přidáme na hrubo nasekané lišky. Osolíme, opepříme a smažíme 2 minuty. Poté přidáme 1 lžičku tymiánu, víno, smetanu a krátce povaříme. Do pánve přidáme již uvařené těstoviny. Promícháme, přidáme čerstvý špenát, krátce dusíme a ihned podáváme. Servírujeme s čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou a parmazánem.
Tip: Těstoviny vařte kratší dobu. Dušením změknou.