Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Přílohy
-
Příležitost:
Párty
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Bez vaření
Jarní bramborový salát s vejcem a hořčicovou zálivkou
Suroviny
- 1 lžíce Americké brambory Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 200 g parmské šunky
- 5 vajec
- 800 g brambor
- Pepř barevný Mlýnek Avokádo
- 8 ředkviček
- 1 svazek kopru
- 200 g mladého špenátu
Zálivka
- 1 lžíce vinného octu
- 1 lžíce oleje
- 150 ml zeleninového vývaru
- 1 lžička cukru
- 1 červená cibule
- 2 lžíce Hořčice Francouzská Avokádo
Způsob přípravy
Brambory umyjeme, oloupeme a vaříme v lehce slané vodě okořené kořením Americké brambory. Brambory slijeme a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme.
Příprava zálivky:
Cibuli nakrájíme najemno a opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme ocet a vývar a vaříme dokud se kapalina zredukuje napolovinu. Nakonec přidáme hořčici a cukr. Mícháme a přivedeme k varu, krátce povaříme a sundáme z plotýnky. V misce smícháme mladý špenát s bramborami nakrájenými na osminky, čtvrtky vejce a ředkvičky nakrájené na plátky. Přidáme plátky šunky na polovinu a nasekaný kopr. Salát přelijeme zálivkou, podle chuti dosolíme, dopepříme a jemně promíchám.
Dobrou chuť!