Jarní bramborový salát s vejcem a hořčicovou zálivkou
Suroviny
-
1 lžíce Americké brambory Avokádo
-
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
-
200 g parmské šunky
-
5 vajec
-
800 g brambor
-
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
-
8 ředkviček
-
1 svazek kopru
-
200 g mladého špenátu
Zálivka
-
1 lžíce vinného octu
-
1 lžíce oleje
-
150 ml zeleninového vývaru
-
1 lžička cukru
-
1 červená cibule
-
2 lžíce Hořčice Francouzská Avokádo
Způsob přípravy
Brambory umyjeme, oloupeme a vaříme v lehce slané vodě okořené kořením Americké brambory. Brambory slijeme a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme.
Příprava zálivky:
Cibuli nakrájíme najemno a opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme ocet a vývar a vaříme dokud se kapalina zredukuje napolovinu. Nakonec přidáme hořčici a cukr. Mícháme a přivedeme k varu, krátce povaříme a sundáme z plotýnky. V misce smícháme mladý špenát s bramborami nakrájenými na osminky, čtvrtky vejce a ředkvičky nakrájené na plátky. Přidáme plátky šunky na polovinu a nasekaný kopr. Salát přelijeme zálivkou, podle chuti dosolíme, dopepříme a jemně promíchám.
Dobrou chuť!