Kategorie:
-
Druh jídla:
Ryby a mořské plody
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Jarní závitky
Závitky
- 1 lžička oleje
- červená paprika
- jarní cibulka
- mrkev
- mladé klíčky
- 300 g čerstvého lososa
- rýžový papír
- salát
- okurek
Marináda
- 1 lžičky Chilli mleté Avokádo
- 1 lžičky Zázvor mletý Avokádo
- 50 ml sojové omáčky
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce rybí omáčky
Způsob přípravy
Připravímesi marinádu. Smícháme sojovou omáčku, rybí omáčku třtinový cukr s zázovrem a chilli a pořádně promícháme. Lososa nakrájíme a špalíčky 10 cm dlouhé a 2 cm široké a marinujeme 30 minut v přichystané marinádě. Rozpálíme si olej a namarinovaného lososa smažíme, z každné strany 2 minuty. Postupně přidáme zbytek marinády. Usmaženého lososa dáme bokem.
Připravíme si rýžový papír. Rýžový papír namočíme do vlažné vody, vytáhneme a položíme na suchou podložku, aby změkl. Do prostřed papíru vložíme kousek salátu, na delší nudličky nakrájenou okurku, mrkev, červenou papriku a klíčky. Jako poslední přidáme lososa a závitek pevně zamotáme. Nakonec ozdobíme jarní cibulkou.