Jarní závitky

Kategorie:

Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Závitky

  • 1 lžička oleje
  • červená paprika
  • jarní cibulka
  • mrkev
  • mladé klíčky
  • 300 g čerstvého lososa
  • rýžový papír
  • salát
  • okurek

Marináda

  • 1 lžičky Chilli mleté Avokádo
  • 1 lžičky Zázvor mletý Avokádo
  • 50 ml sojové omáčky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky

Způsob přípravy

Připravímesi marinádu. Smícháme sojovou omáčku, rybí omáčku třtinový cukr s zázovrem a chilli a pořádně promícháme. Lososa nakrájíme a špalíčky 10 cm dlouhé a 2 cm široké a marinujeme 30 minut v přichystané marinádě. Rozpálíme si olej a namarinovaného lososa smažíme, z každné strany 2 minuty. Postupně přidáme zbytek marinády. Usmaženého lososa dáme bokem.

Připravíme si rýžový papír. Rýžový papír namočíme do vlažné vody, vytáhneme a položíme na suchou podložku, aby změkl. Do prostřed papíru vložíme kousek salátu, na delší nudličky nakrájenou okurku, mrkev, červenou papriku a klíčky. Jako poslední přidáme lososa a závitek pevně zamotáme. Nakonec ozdobíme jarní cibulkou.