Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Masové kuličky v boloňské omáčce
Suroviny
- 1 lžička Bazalka Avokádo
- 1 lžička Paprika sladká mletá Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 2 cibule
- olivový olej
- 500 g mletého hovězího masa
- Pepř barevný Mlýnek Avokádo
- čerstvá bazalka
- hrst čerstvé petrželky
- 500 g těstovin penne
Omáčka
- 2 stroužky stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 sklenice vody
- 2 mrkve
- 1 červená cibule
- 1 celer řapíkatý
- 1 plechovka rajčat
Způsob přípravy
Mletá maso ochutíme sladkou paprikou, bazalkou, osolíme a opepříme. Přidáme najemnou nakrájenou cibuli a nasekanou petrželku a vše pořádku schmícháme. Ze směsi vytváříme kuličky Kuličky umístíme do pekáčku. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 20 minut.
Připravíme si omáčku. Do kastrůlku dáme olej, na kostičky nakrájenou mrkev, celer, červenou cibuli a česnek. Vše osolíme, opepříme a do kastrůlku přilijeme rajčata a šťávu z plechovky a skleničku vody. Povaříme. Do hotové omáčky dáme ohřát kuličky a výpek, také přidáme uvařené těstoviny. Vše promícháme a servírujeme zakápnuté olivovým olejem, ozdobené lístky bazalky.