Masové kuličky v boloňské omáčce
Suroviny
-
1 lžička Bazalka Avokádo
-
1 lžička Paprika sladká mletá Avokádo
-
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
-
2 cibule
-
olivový olej
-
500 g mletého hovězího masa
-
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
-
čerstvá bazalka
-
hrst čerstvé petrželky
-
500 g těstovin penne
Omáčka
-
2 stroužky stroužky česneku
-
1 lžíce oleje
-
1 sklenice vody
-
2 mrkve
-
1 červená cibule
-
1 celer řapíkatý
-
1 plechovka rajčat
Způsob přípravy
Mletá maso ochutíme sladkou paprikou, bazalkou, osolíme a opepříme. Přidáme najemnou nakrájenou cibuli a nasekanou petrželku a vše pořádku schmícháme. Ze směsi vytváříme kuličky Kuličky umístíme do pekáčku. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 20 minut.
Připravíme si omáčku. Do kastrůlku dáme olej, na kostičky nakrájenou mrkev, celer, červenou cibuli a česnek. Vše osolíme, opepříme a do kastrůlku přilijeme rajčata a šťávu z plechovky a skleničku vody. Povaříme. Do hotové omáčky dáme ohřát kuličky a výpek, také přidáme uvařené těstoviny. Vše promícháme a servírujeme zakápnuté olivovým olejem, ozdobené lístky bazalky.