Kategorie:
-
Druh jídla:
Dezerty a moučníky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Bezlepkový čokoládový koláč
Suroviny
- 1 lžičky Citrónová kůra Avokádo
- 150 g másla
- šťáva z 1 citrónu
- 6 vajec
- 4 lžičky kakaa
- 150 g kvalitní hořké čokolády 70%
- 2 lžičky rumu
- 250 g třtinového cukru
- 100 g mandlové mouky
Způsob přípravy
V mixéru našleháme vejce s cukrem do pěny. Připravíme si vodní lázeň a rozpustíme v ní čokoládu s máslem. Mandlovou mouku přesijeme přes jemné sítko a smícháme s prosátým kakaem. Postupně smícháme vaječnou pěnu s rozpuštěnou čokoládou a kakaovou mandlovou moukou. Zakápneme citronovou šťávou a přidáme citronovou kůru a rum. Vše opatrně promícháme.
Pečeme 30 minut při teplotě 170 stupňů. Koláč bude i po upečení hodně vlhké, není však syroké, způsobuje to množství vajec v těstu.