Bezlepkový čokoládový koláč
Suroviny
-
1 lžičky Citrónová kůra Avokádo
-
150 g másla
-
šťáva z 1 citrónu
-
6 vajec
-
4 lžičky kakaa
-
150 g kvalitní hořké čokolády 70%
-
2 lžičky rumu
-
250 g třtinového cukru
-
100 g mandlové mouky
Způsob přípravy
V mixéru našleháme vejce s cukrem do pěny. Připravíme si vodní lázeň a rozpustíme v ní čokoládu s máslem. Mandlovou mouku přesijeme přes jemné sítko a smícháme s prosátým kakaem. Postupně smícháme vaječnou pěnu s rozpuštěnou čokoládou a kakaovou mandlovou moukou. Zakápneme citronovou šťávou a přidáme citronovou kůru a rum. Vše opatrně promícháme.
Pečeme 30 minut při teplotě 170 stupňů. Koláč bude i po upečení hodně vlhké, není však syroké, způsobuje to množství vajec v těstu.