Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Luštěniny
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Dušení
Huevos rancheros - Rančerské fazole
Rančerská omáčka
- 1 lžička Paprika sladká maďarská mletá Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 1 červené papriky
- olej na smažení
- 2 stroužky česneku
- 1 červená cibule
- Pepř barevný Mlýnek Avokádo
- 2 chilli papričky
- 3 rajčata (rozmixovaná na pyré)
Ostatní suroviny
- 1 vejce
- čerstvý koriandr
- 2 pšeničné tortilly
- rančerská omáčka
- 2 lžíce červených fazolí (konzervovaných)
Způsob přípravy
Nejdříve si připravíme rančerskou omáčku. V kastrůlku rozpálíme olej, do něj dáme na jemno nakrájený česnek, cibuli, na kostičky nakrájenou papriku. Okořeníme maďarskou paprikou. Vše zalijeme rajčatovým pyré. Dle chuti osolíme, opepříme a necháme 20 minut vařit. Ke konci vaření přidáme na kostičky nakrájené chilli papričky.
Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm tortilly z obou stran. Na pánvi usmažíme volské oko. Opečenou tortillu natřeme rančerskou omáčkou, poklademe fazolemi a rozmačkaným avokádem. Přiklopíme druhou tortillou. Namažeme ji opět rančerskou omáčkou, dáme na ni fazole, avokádo a volské oko. Celé zakápneme zakysanou smetanou a posypeme čerstvým korianderm.