Huevos rancheros - Rančerské fazole
Rančerská omáčka
-
1 lžička Paprika sladká maďarská mletá Avokádo
-
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
-
1 červené papriky
-
olej na smažení
-
2 stroužky česneku
-
1 červená cibule
-
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
-
2 chilli papričky
-
3 rajčata (rozmixovaná na pyré)
Ostatní suroviny
-
1 vejce
-
čerstvý koriandr
-
2 pšeničné tortilly
-
rančerská omáčka
-
2 lžíce červených fazolí (konzervovaných)
Způsob přípravy
Nejdříve si připravíme rančerskou omáčku. V kastrůlku rozpálíme olej, do něj dáme na jemno nakrájený česnek, cibuli, na kostičky nakrájenou papriku. Okořeníme maďarskou paprikou. Vše zalijeme rajčatovým pyré. Dle chuti osolíme, opepříme a necháme 20 minut vařit. Ke konci vaření přidáme na kostičky nakrájené chilli papričky.
Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm tortilly z obou stran. Na pánvi usmažíme volské oko. Opečenou tortillu natřeme rančerskou omáčkou, poklademe fazolemi a rozmačkaným avokádem. Přiklopíme druhou tortillou. Namažeme ji opět rančerskou omáčkou, dáme na ni fazole, avokádo a volské oko. Celé zakápneme zakysanou smetanou a posypeme čerstvým korianderm.